Опубліковано

Як виготовляють какао терте, какао масло, какао порошок?

 

Тенденція їсти все натуральне добралася і до шоколаду. І навіть виявилося, що ці ласощі цілком можуть бути і корисним. Все це дуже приємно, тільки не дуже зрозуміло, що купувати – какао терте, какао боби чи краще готовий шоколад.

 

Шоколад- це овоч …

Буряк – теж овоч, а значить шоколад – дуже корисний продукт. Старий жарт, але це чиста правда. Шоколадні дерева ростуть в Центральній і Південній Америці. Основні країни виробники какао-продуктів – Кот-д’Івуар, Гана, Індонезія, Нігерія, Бразилія, і Камерун.

Плоди какао досить великі – розміром з диню. Вони ростуть прямо зі стовбурів какао-дерева. Стиглі плоди обережно зрізають ножем-мачете.

Усередині плоду знаходяться невеликі зернятка – власне какао-боби. Плоди розсікають і сушать. М’якоть ферментує, а боби втрачають частину гіркоти.

Для приготування кілограма шоколаду потрібно приблизно 12 плодів какао. З одного дерева можна зібрати близько 50 плодів, тобто отримати до 5 кг шоколаду.

 

Виробництво шоколаду

На шоколадні фабрики шоколад надходить у вигляді висушених какао-бобів.

У процесі створення шоколаду какао-боби очищають, смажать і дроблять.

Перетерті какао-боби – це і є какао терте. Його і використовують для приготування шоколаду.

В результаті пресування какао-бобів можна отримати какао-масло, а з віджатих какао-бобів виробляють какао порошок. Какао масло приємно білого кольору. З нього отримують білий шоколад.

 

Якісний шоколад роблять з какао тертого і какао-масла з додаванням цукру і ванілі. 100% шоколад – це складається тільки з какао продуктів без цукру. Але такий використовують тільки в кондитерській промисловості.

Якщо позначення на шоколаді 80% означає, що там 80% какаопродуктов і 20% цукру.

Купити якісні какао-продукти можна в нашому інтернет-магазині. А скоро ми порадуємо Вас рецептами натурального шоколаду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *