Опубліковано

Шість неочевидних переваг натуральної косметики

Ми всі розуміємо, що потрібно користуватись натуральною косметику, якщо це можливо. Але не всі розуміють чому саме.  Давайте сьогодні поговоримо про переваги натуральної косметики.

1. Компоненти, перевірені тисячоліттями

Більшість компонентів натуральної косметики відомі людству дуже давно.  Це такі компоненти як рослинні олії. Як наприклад,  оливкова, кокосова, рицинова, мигдальних, виноградних та абрикосових кісточок,  зародків пшениці,  авокадо,  макадамії та багато інших.
Ще одним компонентом натуральної косметики є  різноманітні рослинні екстракти. Наприклад, екстракт ромашки, троянди, лаванди, розмарину,  чайного дерева та інші.  Звичайно в кожному регіоні використовували свої компоненти.  Якщо звернутися до рецептів наших бабусь,  то там можна знайти щось з тих рослин які росли на нашій території  як ромашка,  любисток,  череда, чебрець, чистотіл.  Зараз навпаки, ми більше схильні вірити екзотичним компонентам і обираємо крем, де є такі рослини як нім, муру-муру та інші екзотичні рослини.  І в цьому також немає нічого поганого,  бо вони екзотика лише для нас,  але не сумнівайтеся,  такі компоненти присутні рецептурах бабусь з інших континентів.

Читати далі Шість неочевидних переваг натуральної косметики

Опубліковано

Як виготовляють мило ручної роботи?

     Натуральне мило сьогодні настільки популярне, що майже у кожного знайдеться якийсь друг чи знайомий який варить мило.  Ми зустрічаємо мило ручної роботи на поличках магазинів на ярмарках отримуємо чи купуємо його в подарунок але далеко не всі знають, як насправді виготовляється мило.  Давайте ж розбиратись.

Мило з готової основи

Мило ручної роботи виготовляють двома методами. Один з найпопулярніших це мило з готової основи.  Таку основу можна купити в магазинах для миловаріння.  Зазвичай мило з готової основи виглядає дуже симпатично та цікаво.  Таке мило переважно яскравих кольорів воно буває у формі квіточок, сердечок, ведмедиків та інших оригінальних форм.  Воно буває таке симпатичне, що його шкода використовувати як мило.  І насправді ми не рекомендуємо використовувати його постійно.

Читати далі Як виготовляють мило ручної роботи?

Опубліковано

Як виготовляють какао терте, какао масло, какао порошок?

 

Тенденція їсти все натуральне добралася і до шоколаду. І навіть виявилося, що ці ласощі цілком можуть бути і корисним. Все це дуже приємно, тільки не дуже зрозуміло, що купувати – какао терте, какао боби чи краще готовий шоколад.

 

Шоколад- це овоч …

Буряк – теж овоч, а значить шоколад – дуже корисний продукт. Старий жарт, але це чиста правда. Шоколадні дерева ростуть в Центральній і Південній Америці. Основні країни виробники какао-продуктів – Кот-д’Івуар, Гана, Індонезія, Нігерія, Бразилія, і Камерун.

Плоди какао досить великі – розміром з диню. Вони ростуть прямо зі стовбурів какао-дерева. Стиглі плоди обережно зрізають ножем-мачете.

Усередині плоду знаходяться невеликі зернятка – власне какао-боби. Плоди розсікають і сушать. М’якоть ферментує, а боби втрачають частину гіркоти.

Для приготування кілограма шоколаду потрібно приблизно 12 плодів какао. З одного дерева можна зібрати близько 50 плодів, тобто отримати до 5 кг шоколаду.

 

Виробництво шоколаду

На шоколадні фабрики шоколад надходить у вигляді висушених какао-бобів.

У процесі створення шоколаду какао-боби очищають, смажать і дроблять.

Перетерті какао-боби – це і є какао терте. Його і використовують для приготування шоколаду.

В результаті пресування какао-бобів можна отримати какао-масло, а з віджатих какао-бобів виробляють какао порошок. Какао масло приємно білого кольору. З нього отримують білий шоколад.

 

Якісний шоколад роблять з какао тертого і какао-масла з додаванням цукру і ванілі. 100% шоколад – це складається тільки з какао продуктів без цукру. Але такий використовують тільки в кондитерській промисловості.

Якщо позначення на шоколаді 80% означає, що там 80% какаопродуктов і 20% цукру.

Купити якісні какао-продукти можна в нашому інтернет-магазині. А скоро ми порадуємо Вас рецептами натурального шоколаду.

Опубліковано

Про картоплю

Інколи продукт спочатку абсолютно погано сприймається населенням, а пізніше його можна зустріти чи не кожному столі. Так було з помідорами, кавою і навіть  з картоплею.

Картопля була справжньою диковинкою на Русі. Спочатку селяни не прийняли її. Існувала думка, що картопля отруйна і навіть може викликати проказу.

З’явилися забобони: багато людей на Русі були переконані, що у картоплі є голова і очі. А з’їсти картоплю – значить проковтнути чиюсь душу. Опираючись садити картоплю, селяни влаштовували криваві картопляні бунти, які охоплювали цілі губернії і супроводжувалися самосудами, в ході яких було страчено сільських начальників. Тоді нікому навіть в голову не приходило, що картопля може стати основою для багатьох страв і прогодувати селян холодною зимою.

Опубліковано

Як правильно зберігати кокосову, пальмову та інші олії?

Після відповіді на питання “Де купити рослинні олії?” виникає ще одне питання “Де зберігати олії”. І ми постараємося на нього детально відповісти.

Чи потрібно зберігати олії в холодильнику?

Олії можна зберігати при кімнатній температурі. Рекомендована температура від 5 до 25 градусів. Так що зберігати олії в холодильнику зовсім не обов’язково. Більш того частина рослинних олій в холодильнику мутніють – оливкова, наприклад, випадає в осад невеликими білими пластівцями.

Однозначно не варто заморожувати олії, так вони втрачають свої корисні якості.

Читати далі Як правильно зберігати кокосову, пальмову та інші олії?

Опубліковано

Пальмова олія – шкода і користь

Пальмова олія – одна з найпоширеніших у світі. За статистикою половина всіх упакованих продуктів містить пальмову олію.

Така популярність пальмової олії викликана її якостями і відносно низькою ціною. Пальмова олія добре підходить для кондитерських виробів, вона продовжує терміни зберігання продукту.

Разом з великою популярністю не вщухає і критика пальмового жиру. Адже його не можна назвати корисним продуктом, скоріше навіть навпаки.

Читати далі Пальмова олія – шкода і користь

Опубліковано

Обираємо олії для миловаріння

Виготовлення мила з нуля не можливе без використання рослинних олій.  Мило на 70% з цих олій власне складається. Тож від вибору олій напряму залежить якість самого мила.

Олії складаються з жириних кислот – олеїнової, стеаринової, пальмінової. Кожна олія має своє співвіднощення цих кислот. Олії в яких більше олеїнової кислоти зазвичай рідкі, мило з таких олій не сушити ме шкіру, але швидко розмокатиме в воді. Олії з високим вмістом стеаринової кислоти зазвичай в твердій формі (ми називаємо їх баттери), як масло какао, вони надають милу твердості.

Читати далі Обираємо олії для миловаріння

Опубліковано

Як виготовляють кокосову олію

Кокосове масло (кокосова олія) – одне з найпопулярніших базових масел. З нього роблять якісне мило ручної роботи, його використовують для догляду за волоссям, з нього роблять безліч продуктів харчування. Напевно багатьом цікаво, як роблять саме кокосове масло.

Ми знайшли для Вам відео, де детально розібраний весь процес. На відео трохи кустарний спосіб, в реальності це все робиться сучасними машинами, але суть залишається тією ж.

На першому етапі кокосові горіхи очищають і подрібнюють м’якоть на дрібні шматочки.

Потім додають воду і нагрівають її разом з м’якоттю. Коли вода випаровується, залишається чисте кокосове масло. Залишається тільки процідити м’якоть і охолодити масло.

Опубліковано

Як виготовляють оливкову олію

Оливкова олія корисна при застосуванні як зовнішньому, так і в їжу. Оливкова олія багата антиоксидантами, зберегти молодість і пружність шкіри. Воно чудово підходить для сухої і чутливої ​​шкіри, пом’якшуючи її і перешкоджаючи втраті клітинами вологи.
В оливках містяться практично всі необхідні людині вітаміни і мікроелементи, які добре засвоюються організмом людини. На відміну від тваринних жирів, вони приносять організму чималу користь – перешкоджають розвитку атеросклерозу, хвороб серця і судин, сприяють виведенню холестерину, допомагають в лікуванні органів травлення, зміцнюють кісткову тканину.

Як виготовляється оливкова олія. Це можна подивитися на відео.